Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ostatnio obejrzane/godne polecenia/ulubione
Autor Wiadomość
darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2015-04-30, 08:56   

CHAPPIE - kolejna udana produkcja Blomkampa, w jak?e charakterystycznym dla niego stylu!!! Hugh Jackman jako z?y mathafuka i drobna, ale jak znacz?ca rola Sigurney Weaver (podobno na planie tego filmu Sigurney i Neil zdecydowali si? stworzy? nowego ALIENa!)! Dodatkowo fajny debiut aktorski cz?onków zespo?u The Antwoord, klimat gangsta z Johanesburga daje rad?!! W roli Chappiego oczywi?cie Sharlto Copley!
Fajny, acz prosty i przewidywalny scenariusz, doskona?e efekty (roboty jak prawdziwe), humor, ?wietna muza i klimat cyberpunkowy!

POLECAM!

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2015-05-08, 10:10   

Achhhh dzi? seansik :mag: BLU-RAY - INTERSTELLAR uuuuuaaaaaaaa....

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2015-05-15, 15:20   

AVENGERS - AGE OF ULTRON - mam mieszane uczucia, Avengersi stracili to co?, co mieli w 1 cz??ci, niby akcja jest intensywna, ale jako? to wszystko tak gorzej wypad?o moim zdaniem. Moim nr1 na razie z ostatnich Marvel'i pozostaje Winter Soldier!
Ostatnio zmieniony przez darthmateusz 2015-05-20, 14:54, w całości zmieniany 1 raz  

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2015-05-18, 15:12   

Jak dla mnie film nawet w wielu kwestiach przewy?sza "pierwsz? cz???", ale dla mnie to w dalszym ci?gu 7/10. Fajnie przygotowali grunt pod "CA:Civil War" (New Avengers w ko?cówce!), pod "Black Panther" oraz "Avengers: Infinity War". Ultron kapitalny, Vision równie? bardzo klimatyczny i Thanos, który w ko?cu bierze si? za robot? osobi?cie ;)
Podium (CA:WS i GotG) wci?? niezagro?one, ale film na poziomie filmowego Marvel Universe.
A ju? niebawem "Ant-man", czyli solowy film prawdziwego twórcy Ultrona! (pojedynek z Yelow Jacket'em na torach zabawkowej kolejki rozwala!)

A tymczasem wracam do Daredevil'a! Megawypasiony serial z Marvel Universe o mniej popularnym w Polsce, streetlevelowym bohaterze bez supermocy - niewidomy adwokat Matt Murdock i jego batalia z Kingpinem na ulicach Nowego Jorku (akcja toczy si? pomi?dzy pierwszym, a drugim filmem o Avengers (liczne odniesienia!) i ju? wkrótce po??czy si? z innymi miniseriami o innych streetlevelowcach (Luke Cage, Iron Fist, Jessica Jones), którzy spotkaj? si? w wspólnym filmie - Defenders!

BartSmart 
Giermek

Wysłany: 2015-05-23, 19:13   

W?a?nie wróci?em z seansu Mad Max : Fury Road. Film jest nieziemski, wgniót? mnie w fotel.Czyste szale?stwo. POLECAM!

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2015-05-23, 19:19   
   Baretki: zalozyciel

NAJLEPSZY widziany przeze mnie film od kilku lat. 5+ je?li mia?bym ocenia?. Esencjonalna zar?bisto??. Brak szóstki tylko dlatego, ?e imho scenariusz jako? tak s?abo wykorzysta? posta? Furiosy. Poza tym rze?. W kinie prawie czu?em zapach benzyny :) z tej konwencji nic wi?cej nie da si? wycisn??!

...a jak zobaczy?em muzykantów, to ju? zupe?nie odlecia?em...

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2015-05-23, 19:48   
   Baretki: tartar zalozyciel

George Miller to prawdziwy 70-letni MASTERMIND. Najlepszy film jaki ostatnio widzia?em. Prawdziwe szale?stwo, zepsucie i ta degeneracja ludzko?ci i jeden temat - przetrwanie. Muzyka, efekty wszystko na wysokim poziomie, a ten gitarzysta by? hardcorowy. Gor?co polecam. Mamy nowego Mad Maxa :)

What a lovely day :)

Ocena 9/10

Avengers: Age of Ultron. W sumie te? mam mieszane odczucia, ale jest to mo?e spowodowane czytaniem WKKM (tam w ko?cu Ultron zbudowany jest z adamantium, ale rozumiem film rz?dzi si? swoimi prawami) Du?o akcji by?o, a? momentami za du?o. Momenty fajne to Wiktoria i powstanie Visiona (kamienie niesko?czono?ci czy jako? tak) Generalnie to fajnie si? go ogl?da?o w kinie. Hulk Rulez

8/10

Pozdrawiam

darthmateusz 
Cesarz

Wysłany: 2015-05-23, 22:08   

Potwierdzam, ?wietnie si? ogl?da?o! Re?yser ze starej gwardii pokaza? jak si? robi filmy!

BartSmart 
Giermek

Wysłany: 2015-05-24, 17:22   

Najlepsze jest to ?e gitarzysta w Mad Maksie gra? na ?ywo z pod??czon? prawdziw? gitar?-miotaczem i sprz?tem audio za plecami podczas kr?cenia scen... :hold:

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2015-05-25, 09:53   

Watcher napisał/a:
5+ je?li mia?bym ocenia?.

Trzymaj si? filmwebowej skali - b?dzie ?atwiej skoro i tam si? spotykamy. :)

Watcher napisał/a:
scenariusz jako? tak s?abo wykorzysta? posta? Furiosy

Spokojnie - Furiosa dostanie wi?cej czasu ekranowego w "Mad Max: Furiosa", ten film mia? przywróci? Rockatanskyego!

BartSmart napisał/a:
Najlepsze jest to ?e gitarzysta w Mad Maksie gra? na ?ywo z pod??czon? prawdziw? gitar?-miotaczem i sprz?tem audio za plecami podczas kr?cenia scen... :hold:

Bo, tak jak w przypadku Epizodu VII, to powrót do praktycznych efektów specjalnych i prawdziwego kina, a nie komputerowego!
Ostatnio zmieniony przez Gazza 2015-05-26, 14:11, w całości zmieniany 1 raz  

BartSmart 
Giermek

Wysłany: 2015-05-25, 12:51   

Gazza napisał/a:
Bo, tak jak w przypadku Epizodu VII, to powrót do praktycznych efektów specjalnych i prawdziwego kina, a nie komputerowego!

I bardzo mnie to cieszy bo mam ju? dosy? blockbusterów wypchanych po brzegi CGI.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2015-05-25, 19:20   

Wg Filmwebu to co? pomi?dxy 9 a 10, niestety nie ma tam u?amków :) Film absolutnie genialny z jedn? drobn? rys? :)

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2015-05-26, 14:15   

Watcher napisał/a:
Wg Filmwebu to co? pomi?dxy 9 a 10, niestety nie ma tam u?amków

Te? mnie boli czasami brak mo?liwo?ci dodania 0,5 do oceny, w konsekwencji musz? lekko zani?a? lub podbija? ocen?.
Pomi?dzy 9 a 10!?!?!?!?!? Wow. To mnie rozwali?e? normalnie! U mnie 10 ma tylko jeden film. A 9 kilka. :)

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2015-05-26, 22:57   

Ja dziesi?tek mam osiem i Max nie jest jedn? z nich, ma 9... z serduszkiem. Taki mój substytut po?ówki.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2015-05-28, 09:18   

Da?em 9/10, ale to w?a?nie z takim lekkim kredytem zaufania na poczet utrzymania jako?ci w kolejnych ods?onach.
Ale ubieraj?c t? ocen? w s?owa napisz? tak jak na moim filmwebowym profilu napisa?em:
Film jest baaardzo dobry (8/10), ale w swoim gatunku: REWELACYJNY (9/10)!!!!
Ca?okszta?t wizji postnuklearnej Australii (i ogólnie ?wiata) jest po prostu MISTRZOWSKI!!!!
Respekt dla twórców za wgniecenie mnie w fotel przez ca?y seans co ostatnio przytrafi?o mi si? chyba przy okazji pierwszego Matrix'a (czyli dawno temu).
CHC? WI?CEJ!!!!!!!

Odpowiedz do tematu