Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ELEX
Autor Wiadomość
Juleks 
Cesarz

Armia WH40k:
raven terryn krieg

Armia WFB:
Imperium

Wysłany: 2017-10-20, 09:02   ELEX
   Baretki: owsiak

Wczoraj zainstalowałem ELEX (Grę od twórców serii Gothic i Risen)

Z tego co widziałem to gra zbiera średnie oceny, ale mimo wszystko będę tutaj wrzucał na bierząco swoje wrażenia z gry. :)

Klub: battleground

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2017-10-21, 01:40   
   Baretki: zalozyciel

Czekam :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.
  Klub: battleground

zaran 
Następca tronu

Wysłany: 2018-07-23, 20:39   

Jakiś tydzień temu skończyłem Elexa (skorzystałem z wakacyjnej przeceny na Steamie - chyba na początku czerwca). Grało się całkiem nieźle choć nie dałbym grze najwyższych ocen. Graficznie mogłoby być lepiej (głownie jeśli chodzi o animację postaci) - ale to akurat najmniej przeszkadzało. Jako miłośnik Gothiców (i w mniejszym stopniu Risenów) wiedziałem, że poziom trudności w tych grach na początku jest zawsze wysoki. Z tym ,że o ile w Gothickach po kilku godzinach gry nasza postać zaczynała sobie radzić z nawet trudnymi przeciwnikami - to tutaj dochodzimy do tego naprawdę późno w grze. Najmniej mnie przekonywała w grze cała ta fabuła skręcona wokół tego całego elexu - czym on właściwie jest i jak wpływa na świat. W Gothikach jakoś bardziej mnie przekonywała. Skończyłem gre wybierając na początku frakcję Berserków i właściwie chyba nie będę wracał do gry by próbować ścieżki Banitów czy Kleryków - bo większość ich zadań i tak można wykonać bez ich przynależności. Ogólnie grę polecam - świat jest naprawdę rozległy , a dzięki odrzutowemu plecakowi łatwy do zwiedzania (o ile będziemy szybko uciekać przed stworami na początku :p ). Można też jeśli ktoś chce skorzystać z glitcha , który może zrobić z naszej postaci wymiatacza już na początku gry. Ja użyłem tego pod koniec gry gdy już właściwie nie było mi to potrzebne do niczego innego niż zdobycie paru achievementów związanych z umiejętnościami postaci. Jak ktoś chce to znajdzie opis tego na YT - polega toto na zdobywaniu ogromnych ilości kasy w trakcie handlu. A mając kasę mamy tu wszystko (uzbrojenie i pancerz a także doświadczenie , punkty rozwoju i umiejętności - bo są recepty alchemiczne na tworzenie flaszek , które to podnoszą).

Odpowiedz do tematu