|
Divinity: Original Sin 2 |
| Autor |
Wiadomość |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2018-07-23, 21:12 Divinity: Original Sin 2
|
|
|
| Wczoraj w nocy skończyłem ... i jestem pełen podziwu . Gra jest po prostu miodna jak diabli. Pierwszy rpg po Wieśku (choć to zupełnie inny rodzaj rpg) , któremu dałbym 10/10. Divinity to typowy baldurowiec gdzie sterujemy 4 - osobową drużyną (choć po wybraniu taletu Lone Wolf można grać też solo lub z jednym towrzyszem) . Rozbudowana mechanika , od grona różnych czarów i umiejętności ,pełno sprzętu, crafting , mnóstwo questów pobocznych , graficznie jak na "baldurowca" piękna. Muzyka też wymiata - przykładem niech będzie toto Lohse Song - pieśn naszej uradowanej towarzyszki po zabiciu pewnego demona , z którym była związana. Fabuła spójna i bogata , każda postać w drózynie ma rozbudowaną historię i zadania dla niej. Walki z niektórymi bosami bywają ciężkie ale dają wiele satysfakcji , gdy już się je przeżyje. I przede wszystkim walki się nie nudzą - można w nich kombinować na tyle różnych sposobów , że każda walka wygląda inaczej. Widzisz ,że przeciwnik jest wrażliwy na ogień - rzucasz mu pod nogi flaszkę oleju a następnie podpalasz. Nie chcesz ognia ? Rzucasz "deszcz" a później w powstałej parze możesz spowodować wyładowania elektryczne. Możesz też stworzyć sobie własne księgi czarów mieszając dwie różne szkoły magii i wywołać na przykład deszcz krwi. Gra jest naprawdę godna polecenia jeśli ktoś lubi rpg. Skończyłem wersję angielską ale z tego co widze na google to w kwietniu wyszło spolszczenie. |
|
|
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2018-07-23, 23:29
Baretki:  |
|
|
| A pierwsza część jaka jest? |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
zaran
Następca tronu

|
Wysłany: 2018-07-24, 01:53
|
|
|
| Nie grałem - wskoczyłem od razu w dwójkę - ale z tego co wiem ten sam świat ale zupełnie inna historia i bohaterowie - więc raczej nie jest konieczne ,żeby grać w jedynkę. W recenzjach , które skusiły mnie do kupna w każdym razie druga część jest oceniana jako lepsza. |
|
|
|
 |
|
|