Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Szukam muz?, do grania..
Autor Wiadomość
gerald 
Książę

Wysłany: 2006-02-15, 12:43   Szukam muz?, do grania..

Szukam *.mid i nie tylko, tak?e inne rozszerzenia, ale ju? na przyk?ad w innych ni? mid, to szukam typowo kawa?ków, które mo?na zagra? na perce..

Midy, a w szczególno?ci je?li kto? ma program przerabiaj?cy np. mp3 na mid to by?bym bardzo d?wi?czny!!

Dzi?ki z góry!

gotard 
Król-Kapłan

Wysłany: 2006-02-15, 14:38   

poszukaj na stronkach z podkladami do karaoke do programu vanbasco

RNR 
Książę

Wysłany: 2006-02-15, 15:04   

Najlepiej po?ci?gaj sobie pliki do Guitar Pro, znajdziesz je na www.mysongbook.com i na www.ultimate-guitar.com Od dawna grasz na perce?

gerald 
Książę

Wysłany: 2006-02-16, 11:58   

No dzi?ki za stronki, ale dalej nie mam ?adnego programu..
Na perce zaczynam gra?, mam nadziej?, ?e b?dzie z tego co? powa?niejszego i ?e b?d? mia? zawsze czas pogra? i ?eby by?o co pogra?, bo taka nauka sam ze sob?, ?adko kiedy co? daj?, ale my?l?, ?e na?laduj?c jakie? kawa?ki - da to co?, ostatnio uda?o mi si? zagra? nawet ?adny "rif"perkusyjny, hehe, cieszy?em si? jak dziecko, ale to nic na razie.
Ja chc? jakie? kawa?ki tylko z perk? i jakie? mo?e podstawy, co i jak.

RNR 
Książę

Wysłany: 2006-02-16, 12:21   

http://www.guitar-pro.com...65432caa6622fb5 tu jest testowa wersja Guitar Pro 5, a co do perki, najlepiej popytaj Mychy i Pikusia, oni si? tu chya najlepiej na tym znaj?.

gerald 
Książę

Wysłany: 2006-02-16, 12:39   

Dzi?kuj? bardzo za pomoc....

Prosz? Mych? i Pikusia o jakie? wskazówki.

mychafront 
Książę

Wysłany: 2006-02-17, 00:41   

A wla?nie ja s?ysza?em du?o o Tobie :-) od pewnego cz?owieka zwanego Kilofem :-D wskazówki spoko,bardzo ch?tnie :-D To mo?e tak:
-nie radze wykuwa? rytmów na pami??-to bezsensu, do perki trzeba mie? czuja i poczucie rytmu to trzeba poprostu czu? (to jest tak jakby powo?anie(przynajmniej ja tak czuje-trzeba to kocha? i lubi?, nic na si?e) :) po drugie ?wiczy? du?o wprawek- takie nudne rzeczy, ale naprawde w cholere pomagaj?, po trzecie du?o , du?o i jeszcze raz du?o po?wi?ca? b?bn? uwag?, poprostu i jednym s?owem ?WICZY?!!!!!!!(to by? mój b??d, ja tego nie robi?em :P -ale próbuje nadrabia? i naprawia? swoje b?edy) :) tak wi?c powodzenia, jak by co to pytaj...w sumie ja sam si? dopiero ucze, tak wi?c zapytaj si? pikusia mo?e on bardziej si? zna :-) POWODZENIA!!!!!!!! :-D

gerald 
Książę

Wysłany: 2006-02-17, 10:11   

No tak po pierwsze: "wprawki"?
Po drugie, mam zamiar ?wiczy?, tylko nie wiem czy dobrze robi? chc?? na?ladowa? niektóre fragmenty muzy..

Nie wiem kurd?.....

Jak b?dziesz to si? odezwij na gg, lub pu?? strza?ke na komóre.. Numer Ci da Kilof..

EdgeCrusher 
Książę

Wysłany: 2006-02-19, 03:55   

Moim zdanie lepiej w ogóle nie zawrazaj sobie g?owy tabami do perki chyba, ?e sko?czyle? szko?? muzyczn? albo twój mózg jest o 50% wiekszy od muzgu zwyk?ego ?miertelnika. Guitar Pro je?li chcesz mo?esz spróbowa?, ale jak ju? wspomina? Myszka najwa?niejszy jest ten tzw. feeling i praktyka. Ja bym ci poleci? ?wiczenia wprawek z metronomem i (je?li masz tak? mo?liwo?? ) grmie z kim? "?ywym"- to naprawd? du?o daje.[ jesli nie to chocia? do muzy]
I najwa?niejsze nie zniech?caj si? jak si? na pocz?tku wszystko b?dzie si? pie$*#@i? i norma .
?ycze powodzenia!

gerald 
Książę

Wysłany: 2006-02-20, 10:42   

W Guitar Pro wyciszam gitary itd. zostawi? sam? perk? z jakiego? kawa?ka i puszcz? niech leci, a potem b?d? stara? si? to na?ladowa?..

EdgeCrusher 
Książę

Wysłany: 2006-02-20, 23:04   

Moim zdaniem lepiej jest si? uczy? z orygina?u, bo wteby mo?esz sobie wyrobi? wyczucie co w danym mom?cie mo?esz zagra? a czego nie. Zreszt? jak wolisz :-P

RNR 
Książę

Wysłany: 2006-02-20, 23:52   

Ja polecam gra? z s?uchawkami na uszach oryginalne utwory i wystukiwac po swojemu, pó?niej ws?uchiwa? si? i bardziej urozmaica?,

mychafront 
Książę

Wysłany: 2006-02-21, 10:23   

a ja uwa?am ?? to powinno si? juz czu? mniej wi?cej odrazu...bo przecie? nie chodzi tu o na?lasowania :P a je?eli ju?, to jacol ma racje chyba jednak najwi?cej uczy gra w zespole, a po cz??ci racja simona. ?e ?wiczy? z s?uchawkami i na pocz?tku gra? po swojemu a potem kombinowa? :) ...guitar pro to bezsens...to dla kujonów którzy nie czuj?, nie czaj? perki, nie maj? poczucia ryrtmu tylko si? na pomi?? ucz?... :P :-D (ale ja tego nie robi?em i mog? si? myli? :P )

Palec(Paranoid) 
Rzemieślnik

Wysłany: 2006-02-22, 11:11   

[quote="EdgeCrusher"]Moim zdanie lepiej w ogóle nie zawrazaj sobie g?owy tabami do perki chyba, ?e sko?czyle? szko?? muzyczn? albo twój mózg jest o 50% wiekszy od muzgu zwyk?ego ?miertelnika. " - Fitek. Dlaaczego tak mówisz to nie jest wcale takie ci??kie , Krzychu Ajsztet umie takie rzeczy i nie sprawia mu to a? tyle bólu. Musisz zna? po prostu jakie? "dwójki" , "szesnastki" itp. a to ju? ?wiczysz wprawkami . Potem masz to rozpisane . To tak jak z nutami na gitar?. Ale du?o z metronomem to podstawa i du?o z muzyk? . A z zespo?em to jeszcze troch? poczekaj . Wiele zespo?ów tak zaczyna i potem uczy si? z?ych manier np. nie umie utrzyma? tempa w piosence. My te? tak zaczynali?my i nawet teraz nie potrafimy gra? miarowo.

mychafront 
Książę

Wysłany: 2006-02-22, 14:04   

To mo?e od czego zacz???? ja zaczyna?em od kawa?ków NIRVANY :-D potem zszed?em na METALLICE :-D najlepiej zaczyna? od ?atwej muzy...najlepiej wchodzi :)

Odpowiedz do tematu