|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Koncerty w wielkim ?wiecie |
| Autor |
Wiadomość |
mychafront
Książę

|
|
|
|
 |
Pablo
Następca tronu

|
Wysłany: 2006-06-12, 17:14
|
|
|
Nie mia?em mo?liwo?ci by? tydzie? temu na koncercie Carrantuohill przy Delfinie, a wi?c postanowi?em wybra? si? do Torunia na Dni Irlandii, gdzie ta kapela mia?a gra?. Podzielam zdanie poprzedników, którzy chwalili ten zespó?. Muzyka bardzo mi si? podoba?a, a co najwa?niejsze, by?y tam profesjonalne zespo?y taneczne specjalizuj?ce si? w ta?cach irlandzkich, a wi?c nie trzeba by?o d?ugo czeka? a impreza ruszy?a na ca?ego. Mo?na by?o sobie pota?czy? i naprawd? poczu? klimat Irlandii. Uroku dodawa?a sceneria, w której odbywa?a si? impreza, a mianowicie pi?knie o?wietlone mury zamku tu?, przy Wi?le. Impreza by?a przednia |
_________________ Którego? wczesnego ranka w Dolinie Muminków W?óczykij obudzi? si? w swoim namiocie i poczu?, ?e nadesz?a jesie? i czas rusza? w drog?. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-06-24, 15:19
|
|
|
Wczoraj dosz?y biltey na Deep Purple Teraz le?? i czekaj? na 9 pa?dziernika. |
|
 |
mychafront
Książę

|
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2006-07-19, 19:45
|
|
|
No wi?c tak, zapraszam wszystkich forumowiczów na nasz (to jest Kaer Morhen) koncert, który si? odb?dzie w najbli?sz? sobot?, 23 lipca w Miejskim Domu Kultury w W?growcu. Impreza nazywa si? rock noc i organizowana jest cyklicznie od kilku lat. W tym roku startuje o 20.00, jest 7 zespo?ów, ka?dy mniej wi?cej ma 40 minut na zagranie, my jeste?my zupe?nie na ko?cu, cho? by? mo?e ostatni b?dzie chcia? gra? zespó? technopunkowy Rozkrok.
W najlepszym, przypadku wchodzimy oko?o pó?nocy, w najgorszym oko?o 1 lub 2 nawet.
Je?li mimo to kto? by?by na tyle szalony, ?eby si? na to wybra?, informuj?, ?e cena biletu w przedsprzeda?y opiewa na 5z?, a w dniu koncertu na 7z?.
Wi?cej informacji na http://www.kaermorhen.pl/...ow.php?numer=64
Dwa tygodnie pó?niej natomiast, gramy w Zbyszewicach (ko?o Margonina) na z?ocie motocyklowym - i to jest wszystko, co na razie wiem o tej imprezie. |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-08-02, 00:25
|
|
|
Ju? 5-6 sierpnia koncert w Zbyszewicach niedaleko Margonina z okazji zjazdu motocyklowego...wi?cej informacji troche pó?niej...Narazie wiem ?e b?d? gra?:
KAER MORHEN
ENEMA
BLACKMOON
THE ROADSIDE
SOKÓ?
Prawdopodobnie b?dzie du?o wi?cej kapel!!!! SERDECZNIE ZAPRASZAM!!! |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2006-08-07, 00:37
|
|
|
no i po koncercie. musz? przyzna?, ?e nawet nie?le si? gra?o. fajnie nag?o?niona scena - w ka?dym razie du?o lepiej ni? si? spodziewa?em. troch? ma?o miejsca, ale w ko?cu nie mo?e by? tak dobrze, ?eby ju? nie mog?o by? lepiej.
szczerze podoba? mi si? wyst?p roadside, najbardziej z tego co tam s?ysza?em, ale to nie powinno dziwi? zwa?ywszy w?a?nie na to, co s?ysza?em. wasza muzyka ma co? w sobie, chocia? momentami bym te kawa?ki poskraca?, przynajmniej dopóki nie znajdziecie wokalu, ale to tylko moje zdanie, publiczno?ci si? w ko?cu podba?o.
dzi?ki w imieniu ca?ego zespo?u za wspóln? zabaw?, mi?o si? gra kiedy kto? s?ucha, |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-08-07, 14:19
|
|
|
| strzelba napisał/a: | | chocia? momentami bym te kawa?ki poskraca?, przynajmniej dopóki nie znajdziecie wokalu |
...no w?a?nie mamy wokal ale szkoda ?e tylko teorytycznie kawa?ki sa robie w?a?nie pod potrzeby wokalu, niektóre kawa?ki maj? tekst, tylko nie ma kto za?piewa?, ale mysle ?e chyba jeste?my w tej chwili na dobrej drodze poszukiwa? "gard?o strunowca" Zobaczy si? jaka b?dzie przysz?o??. Oczywi?cie nie b?de ?ciemnia?, ze najlepszy wyst?p nale?a? do Kaer MOrhen, bo przecie? przy nich zawsze si? dobrze bawi i zawsze si? ch?tnie s?ucha, tylko szkoda ?e tak krótko!!!!!!! co do sceny to powiem ?e mi tam to nie robi ró?nicy czy ma?a czy du?a bo i tak ja tylko siedze w miejscu nag?o?nienie chyba dobre, tak mi sie przynajmniej wydaje. pozosta?e kapele ?rednie, g?owa mnie od tego bola?a. Oczywi?cie Blackmoon niedo?? ?e zrobili show to jeszcze zagrali chyba swój najlepszy koncert, ma?o pomy?ek, technicznie idealnie, tak mi si? te? przynajmniej wydaje. Co b?de pisa? duzo poprostu wyst?p Blackmoon i Kaerów "niedowyjebania"
| strzelba napisał/a: | | szczerze podoba? mi si? wyst?p roadside, najbardziej z tego co tam s?ysza?em |
...dzi?ki |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2006-08-07, 16:19
|
|
|
Przyznam, ?e na Blackmoon si? nie za?apa?em. S?ysza?em co? co przypomina?o w jednym momencie Nightwish i zespó?, który wszed? potem, Carnage - bez obrazy dla nikogo, ale t? muzyk? okresli?bym jako black-death-punk.
Jeszcze co do Roadside, to jak dla mnie zbyt du?? przewag? ma gitara Krzycha, nie s?ycha? co gra Palec (zw?aszcza jak gra solo jest to bolesne).
Ostatnio kupi?em efekt, który mi boostuje kiedy chc? gra? g?o?niej, tak ?e oprócz efektów typu delay, czy chorus, na solo mam zaprogramowane wi?cej g?o?no?ci. |
|
|
|
 |
strzelba
Arcyksiążę

|
Wysłany: 2006-08-23, 02:23
|
|
|
Znowu pisz? po sobie. G?upie uczucie, zw?aszcza zwa?ywszy na tre??, któr? tu zaraz wysma??. ?eby nie by?o - to tak dla tych, którzy nie byli na RockNocy, ani w Zbyszewicach na zlocie, albo chcieliby jakie? nienajwy?szych lotów fotki obejrze?.
Na naszej stronie w ko?cu zamie?ci?em zdj?cia z tych dwóch koncertów. Nie ma ich za wiele niestety, bo razem zaledwie 14, ale naprawd? nie mia?em za bardzo z czego wybiera?. Do?? gadania, ch?tnych zapraszam na www.kaermorhen.pl
a tak ju? zupe?nie na koniec to si? pochwal?, ?e zauwa?y?em, i? Blackmoon ma now? stron?, zobaczcie na www.blackmoon.cba.pl |
_________________ www.drugastrefa.net
Naukowo jest stwierdzone, ?e jak cz?owiek ma skleroz?, to dopiero wtedy sobie przypomina, jak to by?o w m?odo?ci. |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-09-09, 20:39
|
|
|
Koncert 16.09.06 (sobota) w W?growcu w Ró?owej Panterze...narazie nie znam godziny...Zagraj?:
BLACKMOON
THE ROADSIDE
ENEMA |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-01-23, 22:09
|
|
|
Fisz, Emade i Tworzywo Sztuczne
data: 2007-02-10
godzina: 20:00
miejsce: Eskulap
Bilety: 25 - 30 z?
Koncert w ramach trasy koncertowej " Pi?tek 13" - pierwotnie zaplanowane by?y na koniec listopada 2006 przeniesiony na ten rok. B?dzie to równie? jeden z pierwszych wyst?pów po otrzymaniu presti?owej nagrody "Paszportów Polityki", które Fisz Emade otrzymali niedawno
JA JADE I ZAPRASZAM !!! |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-11-21, 13:18
|
|
|
Grupa Iron Maiden szykuje si? do kolejnego ?wiatowego tournée. Maraton koncertowy, "Somewhere Back In Time World Tour", rozpocznie si? 1 stycznia w Dubaju.
W lutym Anglicy odwiedz? wspomniane Indie, a ponadto Australi?, Japoni?, Stany Zjednoczone i Ameryk? Po?udniow?. Kolejny miesi?c arty?ci sp?dz? tak?e w Ameryce Po?udniowej oraz USA i Kanadzie. Do Europy kapela zawita w lipcu i sierpniu.
Podczas "Somewhere Back In Time World Tour" arty?ci wykonywa? b?d? tylko utwory z lat 80.
Oto harmonogram europejskich wyst?pów:
1 lipca - Pary?, Omnisport De Bercy Arena
5 lipca - Londyn, Twickenham Stadium
16 lipca - Sztokholm, Stockholm Stadium
18 lipca - Helsinki, Helsinki Olympic Stadium
19 lipca - Tampere, Ratina Stadium
22 lipca - Trondheim, Lerkendalstadium
24 lipca - Oslo, Valle Hovin
26 lipca - Göteborg, Ullevi Stadium
27 lipca - Horsens, Horsens Gods Bane Pladsen
1-3 sierpnia - Berlin, Wacken Open Air Festival |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
Wysłany: 2007-11-21, 13:23
|
|
|
ty to masz ekscentryczne poczucie humoru |
_________________ „Fortuna to niesta?a dziwka, zwariowana na punkcie ironii” Glen Charles Cook |
|
|
|
 |
|
|
phpBB by
przemo
|