|
plyta roku WATCHER FORUM |
| Autor |
Wiadomość |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-01-22, 19:15 plyta roku WATCHER FORUM
|
|
|
| podajcie max 3 propozycje plyt ktore zapadly wam w uszy w zeszlym roku. moze jakas bedzie sie powtarzac w waszych propozycjach i zostanie PLYTA ROKU FORUM WATCHER'A ! |
|
|
|
 |
GyzzBurn
Następca tronu

|
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2008-01-22, 19:47
Baretki:  |
|
|
Dominator WASP
Ten album jest dla mnie numerem jeden je?li chodzi o "zaskoczenie roku". Nie s?dzi?em, by Blackie z jego wiekiem zdo?a? nawi?za? do lat ?wietno?ci z takimi pok?adami energiii... tymczasem tutaj mamy pot??ne ilo?ci kalorii w "Teacher" i "Burning Man", klasowa ballada "Heaven Hung In Black" i wreszcie znajduj?c? si? w z?otym ?rodku "Take Me Up". Znakomite!
Leaving Eden Antimatter
Tu ju? zaskoczenia nie ma, gdy? Antimatter ju? od bodaj ponad dwóch lat jest w mojej czo?ówce. I co prawda LE jest dla mnie numerem dwa tej grupy (wol? melancholijny "Planetary Confinement"), ale i z wi?kszym rockowym pazurem Antimatter radzi sobie cudownie. Odej?cie Pattersona nie zaszkodzi?o wi?c grupie nadmiernie, czego "Another Face in a Window" najlepszym przyk?adem.
Y34RZ3R0R3M1X3D Nine Inch Nails
Przyznam, ?e jeszcze nie s?ysza?em Year Zero, ale te remiksy te? s? znakomite (dzi?kuj? przy okazji Anio?owi). W dodatku, co niecz?ste u Reznora, niektóre z nich mocno zakotwiczaj? si? w moich uszach, nucenie "The Great Destroyer" w pewnym momencie wesz?o mi w nawyk |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-01-22, 20:30
|
|
|
Amon Tobin - Foley Room – Amon uudowadnia, dlaczego jest wizytówka wytworni Ninja Tune. Z reszta amon nic nikomu nie musi udowadnia?. Zach?cam do si?gni?cia po p?ytk?. (zach?ta kierowana do ludzi, którzy maja uszy szeroko otwarte)
Porcupine Tree - Fear of a Blank Planet – s?absza ni? deadwing, ale deadwing moim zdaniem podnios?o wysoko poprzeczk? swojej nast?pczyni. Prawie 18 minutowy „Anesthetize” jest cudowny. Dodadlbym do tego jeszcze ep’kie „Nil Recurring”, ale to nie p?yta ino epka.
Tomahawk – Anonymous – no coz... Naprawd? ?wietny pomysl na p?yt? o wykonaniu nie wspomn?, ale pomysl na nagranie p?ytki przedni i dlatego jest w trojce mojej. |
|
|
|
 |
cYnik
Arcyksiążę

|
|
|
|
 |
Propi
Baron

|
Wysłany: 2008-01-22, 23:00
|
|
|
No to siup:
Modest Mouse - "We Were Dead Before The Ship Even Sank" - sk?ama?bym mówi?c, ?e lubi?em t? p?yt? od samego pocz?tku. Ba, wr?cz jej nienawidzi?em. Ale jako? tak od przes?uchania do przes?uchania... i mnie uderzy?o. Niesamowita ró?norodno??, przedziwne aran?acje i cholernie chwytliwe melodie... "Parting of the sensory" to obowi?zek dla ka?dego WinAmpa.
The Nightwatchman - "One Man Revolution" - p?yta, której nie spodziewa?em si? polubi? (jako i wy?ej). Morello przypomina (i popiera to przyk?adem), ?e mo?na nagra? melodyjn?, nieoklepan?, akustycznogitarow? p?yt? z ambitnymi i ciekawymi tekstami i przy okazji nie otrze? si? o bana?. Je?li jeszcze nie macie - biegnijcie do skliepów.
Z miejscem trzecim mia?em problem. Wybór by? mi?dzy "Good Girl Gone Bad" Rihanny a "Systematic Chaos" Dream Theater... by? to wybór tak ci??ki, ?e z braku laku pojawi?a si? trzecia propozycja.
Foo Puscifers - "V is for Echoes, Patience and Vagina" - elektroniczny rock'n'roll z domieszk? intryguj?cych tekstów o pochwie. Maynard Grohl pokazuje, ?e w elektronice kryje si? ci?gle co? co mo?na odkry? (lol) i za?piewa? co? tak, jak si? jeszcze nie ?piewa?o. Za to Dave Keenan po raz kolejny dowodzi, ?e nagrywanie p?yt co roku nikomu nie wychodzi na dobre - sutkiem czego na Echach mamy 3 kawa?ki wybitne i 9 wype?niaczy. Shame on you. |
|
|
|
 |
Sayon
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-01-23, 18:02
|
|
|
Within Temptation - The Heart of Everything
W.A.S.P - Dominator
Maroon 5 - It Won't Be Soon Before Long
te trzy albumy z 2007 roku przypad?y mi do gustu najbardziej, zm?czone pot??nie. |
|
|
|
 |
Iliador
Margrabia

|
Wysłany: 2008-01-24, 11:29
|
|
|
Alcest - Souvenirs D'un Autre Monde
Moving Mountains - Pneuma
Laura Veirs - Saltbreakers |
|
|
|
 |
mi?
Wicehrabia

|
Wysłany: 2008-01-24, 14:53
|
|
|
W.A.S.P - Dominator
Velvet Revolver-Libertad
The Nightwatchman - One Man Revolution |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2008-01-24, 16:21
|
|
| Cholera, musz? zast?pi? p?yt? NIN p?yt? "In Requiem" Paradise Lost, o której zapomnia?em. Znakomita, nawi?zuje do schy?ku czasów ?wietno?ci z czasów "Draconian Times". |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
stefanbathory
Żebrak

|
Wysłany: 2008-01-24, 20:33
|
|
|
Liv Kristine
deus ex machine |
|
|
|
 |
Mamoniowa
Giermek

|
Wysłany: 2008-01-28, 19:32
|
|
|
to ja tak:
1. Porcupine Tree - Fear of a Blank Planet - bo nie jest nudna. bo si? dobrze s?ucha w poci?gu. bo ma ?adne ok?adkie (pomimo niebiesko?ci). bo ma teledyskie ?adne. bo jest ?adna i porkowa.
2. Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience & Grace - bo lubi? Dejwa Grola i bo jest przystojny. i bo ?adnie krzyczy, ?e long road i ?e he`s not like the others (mu wierze ja). bo ?adnie grajo na tej p?ycie. bo dobra na pobudk? i poranne i?cie do szko?y.
3. Roisin Murphy - Overpowered - bo po szkole trzeba si? rozerwa? i pota?czy?, a przy tej p?ycie fajnie si? to robi. i za piosenkie tytu?ow? i t? o nakr?ceniu filmu.
Ustalcie termin do kiedy sk?ada? propozycje, coby nie liczy? g?osów w grudniu 2008 |
|
|
|
 |
Sayon
Wielki Książę

|
Wysłany: 2008-01-28, 21:56
|
|
|
Mamoniowa tak zawsze krytykowa?a? wypowiedz innych nagromadzenie b??dów w Twojej wypowiedzi jest niemo?liwe.
Z tym terminem dobrym pomys? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2008-01-28, 21:59
|
|
| Termin: 15 lutego. |

|
|
|
 |
szeregowiec ryan
Diamentowy Sfinks

|
Wysłany: 2008-01-29, 13:25
|
|
|
| Sayon napisał/a: | | nagromadzenie b??dów w Twojej wypowiedzi jest niemo?liwe. |
Oj Panie Marcinie, to takei celowe troszkie by?o:P |
_________________ Per me c'e solo l'INTER |
|
|
|
 |
|
|