|
Pokolenie 1200 z? brutto !! |
| Autor |
Wiadomość |
darthmateusz
Cesarz

|
Wysłany: 2005-09-27, 23:08 Pokolenie 1200 z? brutto !!
|
|
|
Witam wszystkich którzy do tego pokolenia ju? nale?a i tych którzy nied?ug? do niego nale?e? b?d? Czyli mamy w tym kraju PRZESRANE !!!!!! A kto? kto robi za 1200 brutto i jest happy ten jest dla mnie G??BEM Zapraszam do dyskusji !!! Póki jeszcze w kraju jestem heehehhe |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2005-09-28, 07:55
Baretki:  |
|
|
co tu jeszcze robiesz?? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2005-09-28, 16:04 Re: Pokolenie 1200 z? brutto !!
|
|
| darthmateusz napisał/a: | A kto? kto robi za 1200 brutto i jest happy ten jest dla mnie G??BEM | Ta emotikona na ko?cu nieco ?agodzi ton wypowiedzi, ale i tak jest dla mnie lekko nie do przyj?cia. Wyobra? sobie, ?e s? ludzie nie maj?cy wilkich szans (eufemistycznie ujmuj?c) na lepsz? prac?, czy tu, czy gdziekolwiek indziej. G??b? BTW, pisz?c o "pokoleniu 1200" sugerujesz, ?e wszyscy do niego nale??cy s? skazani w tym kraju na tak? pensj?. Hmm, jakim? cudem, bez znajomo?ci i koneksji wyci?gam w ma?ym miasteczku du?o wi?cej netto... |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Amy
Margrabia

|
Wysłany: 2005-09-28, 18:03
|
|
|
| Dla wielu ludzi 1200 z? brutto to maj?tek i s? szcz?sliwi, ?e maj? szans? zarobi? troch? na utrzymanie rodziny! Twoja wypowied? jest ?mieszna, masz ju? tyle lat a my?lisz jak gówniarz! Ale ?ycz? ci, ?eby? nei musia? harowa? jak w kamienio?omach za te "marne grosze"... |
_________________ I choose to live and to
Grow, take and give and to
Move, learn and love and to
Cry, kill and die and to
Be paranoid and to
Lie, hate and fear and to
Do what it takes to move through |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2005-09-28, 18:04
|
|
|
Ja s?dz?, ?e takich G??BÓW chyba zbyt wielu nie ma, bo nawet je?li ludzie zarabiaj? takie grosze to na 100% nie s? z tego powodu happy. Inna strona medalu to ile komu potrzeba. W moim przypadku 1200 brutto to na op?aty nawet by?oby du?o za ma?o , ale podziwiam jednocze?nie tych którym musi to wystarczy? i jako? wi??? koniec z ko?cem. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2005-09-28, 18:07
|
|
|
| Amy napisał/a: | | Twoja wypowied? jest ?mieszna, masz ju? tyle lat a my?lisz jak gówniarz! |
Nie rozumiem co ?wiadczy o mysleniu jak gówniarz w po?cie DM?
I co w tym ?miesznego skoro to obraz (szczególnie ma?omiasteczkowej) "polityki p?acowej" pracodawców? |
| Ostatnio zmieniony przez Gazza 2005-09-28, 18:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Amy
Margrabia

|
Wysłany: 2005-09-28, 18:09
|
|
|
| Przeczytaj j? jeszcze raz to mo?e sie dowiesz, jak dla mnie to by?o puste... oczywi?cie to tylko moje zdanie i mam pe?ne prawo je wyra?a?. |
Cry, kill and die and to
Be paranoid and to
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2005-09-28, 18:11
|
|
|
Jasne, ?e masz te prawo, ale ja dalej nie widz? w tym nic gówniarskiego i ?miesznego! Mo?e to nie ja powinienem si? nad tym zastanawia?!?
Przecie? DM wyra?nie pisze o ludziach, którzy padli ofiar? - nie bójmy si? tak tego nazwa? - WYZYSKU! Nie chodzi mu jak s?dz? o osoby, które z braku preferencji lub mo?liwo?ci maj? prac? tak p?atn?, a nie inaczej. Mowa raczej nie o osobach m?odych, wykszta?conych, które z braku perspektyw na rynku pracy cz?sto ko?cz? w pierwszym lepszym przedsi?biorstwie z tak? "przetrwalnikow?" pensj?. Brak czasu (pracodawca lubi gdy robi? nadgodziny, za które i tak suma sumarum nie zap?aci), zm?czenie i ogólne zblazowanie spo?ecze?stwa uniemo?liwiaj? dalsze poszukiwania, które nierzadko wi??? si? z opuszczeniem rodzinnego miasta (a to te? cz?sto spora przeszkoda). DM pisze jak mniemam o odsetku, który wybiera drog? wmawiania sobie, ?e tak by? musi i godz? si? z t? pod?? sytuacj?! Tak si? porobi?o, ?e nierzadko pracownik zarabia 900 netto, podczas gdy pracodawca weekendy sp?dza na kosztownych safarii! I nie jest to historia wyssana z palca tylko cz?sty przypadek nawet z powiatu chodzieskiego! |
| Ostatnio zmieniony przez Gazza 2005-09-28, 18:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Amy
Margrabia

|
Wysłany: 2005-09-28, 18:19
|
|
|
| Ja tym bardziej nie musze sie nad tym zastanawia?. Przeczyta?am to i takie mia?am odczucie, nie zamierzam ci sie z niczego t?umaczy?, to jest moje zdanie i moja sprawa, nikt nie ka?e ci sie pod tym podpisywa?! |
Cry, kill and die and to
Be paranoid and to
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2005-09-28, 18:31
|
|
|
| Pewnie, ?e Ty nad tym nie musisz si? zastanawia? - masz Tat? pracodawc?! Z drugiej strony znam go do?? dobrze wi?c o takie skrajne akcje nie pos?dzam. |
|
|
|
 |
Amy
Margrabia

|
Wysłany: 2005-09-28, 18:35
|
|
|
Hmm, no troche sie nie zrozumieli?my. Chodzi?o mi, ?e nie musze si? zastanawia? nad tym co napisa?am, bo tak my?l?.
Edit:
Kurde, dopiero teraz zobaczy?am twojego edita. Mo?e i masz racj?, ale ja to zupe?nie inaczej odebra?am... |
Cry, kill and die and to
Be paranoid and to
|
|
|
 |
Iliador
Margrabia

|
Wysłany: 2005-09-28, 18:38
|
|
|
Gazza - Darthmateusz napisal:
| Cytat: | | 1200 brutto i jest happy |
A z wyzysku rzadko kto jest zadowolony, wiec Twoja teoria odpada .
Popieram Amy.
edit: oczywiscie to co piszesz jest prawda ;], ale Wasze nieporozumienie wynikalo z wypowiedzi DM, nie samej sytuacji.... |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2005-09-28, 18:52
|
|
|
| PEACE Amy! |
|
|
|
 |
KurokiKaze
Król

|
Wysłany: 2005-09-28, 19:18
|
|
|
| Jak dla mnie ten temat jest bezsensu, my?l? ?e b?dzie to jedna wielka k?ótnia (czy d??ymy do debat sejmowych?????). |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2005-09-28, 19:47
|
|
Ja nale?? do tego pokolenia no i co z tego. Wida? wed?ug Matiego jestem g??b . Ale ?ebym si? specjalnie t? wypowiedzi? przej?? . Raczej nie . |
|
|
|
 |
|
|