|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
|
Wielka Bitwa 2013 |
| Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-06-02, 19:03 Wielka Bitwa 2013
Baretki:  |
|
|
Prawie 12000 punktów na stole, to tak du?o, ?e nie jestem w stanie obj?? pami?ci? starcia tak tytanicznego. Mam nadziej?, ?e ten raport poprowadzimy razem, tym bardziej ?e zdj?cia ma Zapa?
Na razie sprawy administracyjne. Grali?my na zasadach Apokalipsy, niestety bez bombardowania orbitalnego (z braku wzorników). W czasowej licytacji przed rozstawianiem wygra?em ja i Drzewiec (5 minut), uznali?my ?e prawo do startu jako pierwsi da nam spor? przewag?. Pi?ciominutowe rozstawianie okaza?o si? jednak prawdziw?, chaotyczn? masakr? i w sumie by?o jednym z bardziej emocjonuj?cych elementów bitwy Ja zd??y?em wystawi? wszystko co chcia?em (w rezerwach z premedytacj? zostawi?em Arlekinów i Skorpiony), natomiast Drzewiec, poza oczywistym bombowcem w rezerwach zostawi? obie dru?yny Fire Warriorów Zapa? tych problemów nie mia?, mia? a? siedem minut no i jednostek mia? du?o mniej: niemal ca?? piechot? mia? w transporterach
Zapa? mia? ponad 300 punktów wi?cej na stole, w zwi?zku z czym mieli?my o jeden Strategic Asset wi?cej ni? on. Obie strony wybra?y "chirurgiczny rajd" i "skoncentrowany ogie?" (ten drugi w ogóle nie zosta? wykorzystany), my jako gratis wybrali?my jeszcze "flankuj?cy marsz".
Grali?my na trzech sto?ach, z makiet? Czosnka w ?rodku. Ob?o?enie terenami by?o do?? g?ste co spowodowa?o, ?e jeden z moich Falconów i Wraithlord ani razu w tej bitwie nie zdo?a?y wystrzeli? |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Juleks
Cesarz

Armia WH40k:

Armia WFB:

|
Wysłany: 2013-06-03, 15:48
|
|
| Gra?e? na nowym kodeksie, Marcin? |
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2013-06-03, 21:30
|
|
Fajnie by?o, tylko szkoda ?e tak krótko. Ko?o 1000 punktów mia?em jeszcze w rezerwach gdy gra sie sko?czy?a Ale bitwa wygl?da?a fenomenalnie, dla takiego widoku zbieram armie
My?l? ?e zacz??em powolutku zdobywa? przewag?, a wynik bitwy jest zdecydowanie nieadekwatny od tego co si? dzia?o na stole. Dwa znaczniki mia?em w zasi?gu, ale nie zaj??em ich bo my?la?em ?e jeszcze jedn? tur? zd??ymy zagra?. Jeden znacznik przy którym stali guardianie w nast?pnej turze by?by ju? mój No ale trudno. Gra?o si? fajnie, a tak na pocz?tek:
Oczywi?cie to nie wszystkie nasze si?y
I na koniec, ?eby nie by?o w?tpliwo?ci co do tego znacznika: Gwardia Sangwiniusa, Sangwinor, Dante i Kapelan kontra 14 Guardianów
 |
|
 |
Drzewiec
Ascendent

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-06-04, 08:22
|
|
Prmo: To najwi?ksza bitwa wszechczasów naszego klubu
Secundo: Z t? twoj? przewag? to bym jednak polemizowa? Straci?e? 4 pojazdy mefhista 2 oddzia?y SM i prawie ca?? kompani? ?mierci a ja 2 XV 88 Hammerheada oraz jeden oddzia? Fire W
Tierto: Na takie bitwy trza po?wi?ci? ca?y dzie? plus ostrza? orbitalny By?o zacnie |
_________________ There is only War!
 |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2013-06-04, 19:44
|
|
Wyolbrzymiasz troch?
Straci?em oddzia? takticali, wi?ksz? cz??? kompanii ?mierci, Mephistona i 2 pojazdy: Rhino i Razorbacka oraz jednego Dreda no i DropPoda i Scoutów.
A wasze straty: 2 XV, HammerHead, Skyray, Pathfinderzy, Avatar, Falcon, WaveSerpent, DarkReaperzy, Riptide dosta? jedn? ran? i zosta? ogo?ocony z shieldronów. Nie pami?tam czy co? jeszcze Jak mówi?em na tak wczesnym etapie nie wiadomo kto by wygra?. |
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2013-06-04, 20:07
|
|
Z tym Sanguinisem to si? nie rozp?dzaj Tam lada moment arlekini by si? pojawili, oni ju? raz rozmontowali tych z?otych kolesi, a tym razem byli maksymalnie dopakowani, z Death Jesterem i dwiema innymi silnymi pukawkami na bliski zasi?g Trzon moich si? by? niemal nienaruszony, zabola? mnie Avatar, Reaperów wstawi?em tylko dla funu a do Falconów nie jestem ju? tak przywi?zany jak kiedy?. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Zapał
Arcydemon

Armia WH40k:

|
Wysłany: 2013-10-19, 20:11
|
|