|
Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)
|
2 x BATTLE REPORT 3 IX 2022 |
Autor |
Wiadomość |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2022-09-04, 12:52 2 x BATTLE REPORT 3 IX 2022
Baretki:  |
|
|
Zapomniałem napisać raportu z mojego xwingowego starcia z Drzewcem (wygranego), ale teraz mam okazję do upamiętnienia dwóch pojedynków stoczonych jednego dnia, na wczorajszych warsztatach: pojedynków z Juleksem.
Walczyliśmy na 110 punktów, na całkowitą wyrzynkę, na zasadzie mirrora (po pierwszym starciu wymieniliśmy się eskadrami).
TIE Striker - Zwiadowca Eskadry Czarnych
Firespray - 31 - Boba Fett (Biegłość, Artylerzysta, Rakiety kasetowe)
TIE Interceptor - Kir Kanos
TIE Fighter - Pilot Eskadry Czarnych (Zwodniczy strzał)
Z-95 - Airen Cracken (Rakiety wstrząsowe, Celność)
A-Wing - Pilot prototypu (Rakiety kasetowe)
TIE Fighter - Kapitan Rex (Dzieło Sabine, Nielegalne wszczepy)
YT-2400 - Dash Rendar (Ofiarność, Rakiety samonaprowadzające) |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2022-09-04, 13:14
|
|
Za pierwszym razem Rebelianci przypadli mi, Juleks grał Imperium.
na początku ruszyliśmy po prostu ostro do przodu (no, Z-95 trochę skręcał, bo przypomniałem sobie że on ma synergię z bliskimi sobie sojusznikami )
W związku z tym do ciężkich walk doszło na moim lewym skrzydle, moje trzy maszyny zmierzyły się tam z dwiema maszynami Julka... i to ja niestety poniosłem straty, sługusy opresyjnego reżimu strąciły bowiem mojego TIE
Na prawym skrzydle na pełnej szybkości minęliśmy się, wymieniając ogień (mój Rendar z Fettem i TIE Julka). Rendar wyszedł na tej wymianie ognia gorzej, w dodatku przez całe dwie bitwy nie wiedzieliśmy, że jego YT może strzelać w 360 stopniach... a Fett jak najbardziej pruł laserami ze swojego tyłka.
W dalszych turach moja sytuacja się nieco poprawiła, na lewym skrzydle zniszczyłem Interceptora, na prawym TIE Fightera Julkowy Striker z miejsca poleciał na prawo, by wesprzeć zagrożonego Bobę. Niestety, w związku z tym Dash Rendar zmienił się z grupę rozżarzonych atomów.
Fett zrobił sobie kółeczko blisko moich startowych pozycji, moje dwa myśliwce próbowały więc go gonić, trochę tracąc z oczu Strikera. Niestety, siedzenie mu "na ogonie" nic nie dawało, skoro mógł strzelać do tyłu
Striker ostatecznie jednak poległ i zaświtała mi nadzieja na zwycięstwo...
Ale nawet z takiego starcia Fett potrafi wyjść zwycięsko... Najpierw Z-95, potem A-Wing zostały zniszczone
Imperium Galaktyczne (z Julkiem) wygrało.... |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2022-09-04, 13:31
|
|
W starciu drugim dowodziłem Imperium.
Na lewym skrzydle uformowałem pięść uderzeniową z Fettem, TIE Fighterem i Interceptorem. Striker miał ubezpieczać prawe skrzydło.
Ostatecznie Interceptor odleciał jednak wesprzeć prawe skrzydło, bo Julek oddelegował tam sporą gromadę łobuzów.
Ostatecznie zmieniło się to w szokujący chaos w centrum
Jako pierwszy wyszedł z tego z ciosem Julek, niszcząc mi Interceptora i wyganiając Slave I gdzieś na obrzeża pola bitwy.
Ciężkie walki w lewym sektorze sprawiły (jak widać na poniższym zdjęciu), że YT Rendara zaczął naprawdę solidnie płonąć, szczególnie gdy Fett wrócił do zabawy.
Ostatecznie Rendar eksplodował, podobnie jak Z-95, który błąkał się gdzieś na prawym skrzydle (jedno z uszkodzeń zmieniło inicjatywę jego pilota z 8 do 0 i to naprawdę było zauważalne). Imperium osiągnęło ogromną przewagę.
Takiej przewagi Rebelianci nie mogli już nadrobić, A-Wing i TIE zostały zniszczone wkrótce potem. Imperium znowu wygrało, tym razem ze mną na pokładzie
Było super! |

|
|
|
 |
|
phpBB by
przemo
|