Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2023-02-18, 23:29 2 x BATTLE REPORT 18 II 2023
Baretki:  |
|
|
Na dzisiejszych warsztatach graliśmy w X-Winga, dla mnie był to swego rodzaju debiut, bo Julek doniósł drugą edycję tej gry. Zagraliśmy w typowego mirrora. Nie pamiętam niestety dokładnie naszych rozpisek (tworzył je Julek), ale wyglądały mniej więcej tak:
Galactic Empire
TIE Advanced x1 (Darth Vader)
(mnóstwo stuffu bustującego nakierowanie)
TIE Advanced v1 (wielki inkwizytor)
TIE Fighter (koleżanka z Battlefront II)
Rebel Alliance
B-wing (nie pamiętam pilota)
X-wing (Luke Skylwalker)
X-wing (Wedge Antilles)
W pierwszym starciu grałem Imperium. Kości były po mojej stronie i nie przeszkodziło mi nawet to, że Vader był niemal ciągle zestresowany, dzięki czemu nie mógł używać swoich piekielnie mocnych akcji. Ostatecznie Julkowi ostał się jeden B-wing, który o dziwo przetrwał nawet ostrzał widocznego niżej plutonu egzekucyjnego. Ponieważ miał już tylko 1 hp, Rebelianci poddali rozgrywkę.
Potem przejąłem Rebeliantów i początek był piorunujący: zestrzeliłem TIE FIghtera, potem Advanced Inkwizytora.. Wyglądało na łatwą rozgrywkę, ale wtedy rozruszał się Vader. najpierw B-wing, potem Antilles padli jego ofiarą, a Lukowi pozostała jedna rana. Skywalker dobił jednak ojca i dzień należał do Rebelii. Było super!
 |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|