Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Turniej MTG o Puchar Dyrektora CHdK-u
Autor Wiadomość
Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2006-02-19, 07:10   Turniej MTG o Puchar Dyrektora CHdK-u
   Baretki: tartar zalozyciel

My?l?, ?e impreza si? uda?a. Wygra? niespodziawanie Piku?, który zgarn?? Pucharek Dyrektora, Dyplomik oraz nagrod? w postaci trzech dodatków do Magica. Sam z nim gra?em i ponios?em sromotn? pora?k?, bo a? 2:0. Drugie miejsce zaj?? John (nawet nie wiem jak? tali? gra? a zgarn?? dwa dodatki. Trzeci by? Kali, a czwarty Gruby, którzy grali taliami mono-white, równie? zgarneli po dodatku. Ja natomiast zagra?em mono-black i niestety prawie wszystko przegra?em. 1:2 z Gyzzbyrnem, 0:2 z Pikusiem, 1:2 z Grubym, z Zapa?em 2:1 z Jacoleko remis 1:1, notabene gra? moj? tali?. Ogólnie na turnieju mia?em za cel zapoznanie nowych graczy z mechanik? gry i mam nadziej?, ?e to mi si? uda?o. Organizacja na bardzo dobrym poziomie. Jedynie ubolewam nad tym, ?e nie zrobili?my turnieju Open, czyli wszystkie karty dozwolone, a je?eli maj? to by? turnieje Chodzieskie oraz powiatowe to si? zastanawiam, czy faktycznie tego nie zrobi? jestem ciekaw waszego zdania i napewno musi si? odby? dyskusja na ten temat. Podsumuwuj?c wszystko jestem zadowolony z Magicowej imprezy i mam nadziej?, ?e b?d? ch?tni na cykl turniejowy. Rozmawia?em z Kicin? i zapowiedzia?, ?e b?d? odbywa?y si? Turnieje o Puchar Burmistrza, Powiatu itd., krótko mówi?c b?dzie si? stara? o fundusze na nagrody od Starostwa, co mam nadziej?, ?e skusi to kolegów z Czarnkowa, Trzcianki, czy te? Poznania. Czekam na wasze propozycje i sugestie dotycz?ce cyklu turniejowego.

Klub: battleground-castigatores

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2006-02-19, 10:05   
   Baretki: zalozyciel

By?o ?wietnie, cho? dla mnie troch? za d?ugo, ale my?l?, ?e kolejne tego typu imprezy b?d? odbywa? si? bardziej dynamicznie. :-D

Klub: battleground

KurokiKaze 
Król

Wysłany: 2006-02-19, 10:53   

Uwa?am ?e impreza by?a udana, chociaz osobi?cie nie bra?em w niej udzia?u. Pozna?em kilku ludzi z forum by?o nprawd? fajnie. Dzi?ki Pikusiowi (a w?a?ciwie jego tali) mog?em przybli?y? zasady gry MTG, w potyczkach z Jacoleko :) , dzi?ki. By?o naprawd? super, mam nadziej? ?e takie spotkania b?d? odbywa? si? cz??ciej i mam nadzieje, ?e szko?a nie b?dzie mog?a pokrzy?owa? planów z nimi zwi?zanych (pan Kalupa i jego cosinusy) :x: . Teraz czekam na warsztaty :D .

P.S: Moge za?atwi? dobrego malarza (udziela? lekcji malowania na masterze w Warszawie) ale musze wiedziec kiedy b?d? warsztaty bo nie wiem czy bedzie wtedy w chodzie?y.

Shogun Tokugawa Ieyasu

kali 
Wielki Książę

Wysłany: 2006-02-19, 12:39   

M?odzie? zdominowa?a turniej :) . By?a ca?kiem przyjemna atmosfera, tylko niestety trzeba by?o troche czeka? (piku? na obiedzie, Drzewiec w pizzeri).
Teraz pozostaje ustali? dat? nast?pnego turnieju, przygotowa?si?, zwo?a?ludzi i wygra? :) .

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2006-02-19, 14:35   

By? to moj pierwszy turniej MtGi uwazam go zabardzo udany. Ciekawi ludzie, fajna atmosfera i nie chodzi tu juz nawet o te 3 boostery. Co do systemu Open, to rzeczywscie pierwszy turniej powinien sie wnim odbyc, ale w nastemnychjestem jak najbardziej za ext. Cieszy mnie rówie? ze par? nowych osób wci?gnelo sie z MtG a to rokuje wy?sz? frekfencj? w kolejnych turniejach. Nie pozostaje wiec nic wiecej jak czekac na nastepny :D

chaoz
Chłop feudalny

Wysłany: 2006-02-20, 07:53   

Ciesz? si?, ?e turniej si? uda?. Prosze o wi?cej szczegó?w, spisy tali, ile osób gra?o, czy byli jacy? przyjezdni i tak dalej ;) .

Pozdrawiam

kali 
Wielki Książę

Wysłany: 2006-03-03, 14:22   

To jak? kiedy nast?pny turniej? Proponowa?bym 25marca (sobota) lub tydzie? pó?niej 1 kwietnia :) :)

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2006-03-03, 16:23   

25 marca by?oby ?wietnie, bede mia? wreszcie troche luzu :P . Format open nadal aktualny?

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2006-03-03, 16:57   

Widz?, ?e nie mam, co konkurowa? z turniejem, bo chcia?em 25 marca urz?dzi? kolejne warsztaty. Ale je?eli termin turniej si? nie zmieni to najwy?ej warsztaty odb?d? si? tydzie? pó?niej. W turnieju raczej teraz nie b?d? uczestniczy?, ale pewnie podejd? zobaczy?, co si? dzieje.

kali 
Wielki Książę

Wysłany: 2006-03-04, 20:53   

Sprawa wygl?da tak.
Albo turniej b?dzie 25 marca, albo warsztaty. 1 kwietnia i 8 kwietnia s? koncerty wi?c nie ma szans na zrobienie turnieju. Je?eli mieliby?my tenturniej robi? 25 marca to trzeba zacz?? dzia?a?. Najlepiej,?eby ka?dy si? wypowiedzia? czy mu pasuje.

pikusMAIDEN 
Wielki Król

Wysłany: 2006-03-04, 22:03   

Jak ju? mówi?em, nic ino gra? :D Ja jestem za turniejem i na 90% mi pasuje.

gerald 
Książę

Wysłany: 2006-03-04, 22:26   

Mi na 80% pasuje, nie wiem jeszcze, czy b?d? mia? gdzie zosta? na weekens w Chodzie?y, ale jak co? b?d? wiedzia? to dam zna? jak najpr?dzej. Mo?e sprowadz? 2 osoby, ale nie wiem tego, bo nie ma dojazdu z Go?a?czy w sobot? do Chodzie?y, wi?c szlag by to trafi?. Szkoda, zawsze by?oby wi?cej osób. Ale có?, mo?e kiedy? co? si? zmieni w tym temacie. Albo kto? zrobi prawo jazdy i b?dzie jakie? auto i kasa na paliwo, albo turnieje b?d? w tygodniu, albo PKS wygra w totka i b?dzie autobus w sobot?, a nawet lepiej jak 2, bo potem jeszcze wypada do domu wróci?, a nie spa? gdzie? na dworcu. Ale sobie odszed?em od tematu.. Sorki.
Ja je?li mog? tak powiedzie?, jestem ch?tny, je?li b?dzie fotmat "open" i nie b?dzie, ?edego proxy i dowiem si? jakie s? zasady, to ju? super. Potem tylko ustali si? cen? udzia?u, ale to ju? nie problem.
Dobra, jak co? to jestem dost?pny od PT 17:00 do ND 17:00.

Drzewiec 
Ascendent

Wysłany: 2006-03-05, 14:20   
   Baretki: tartar zalozyciel

B?de wiedzia? dopiero 13.03.2006 r.

Klub: battleground-castigatores

jacoleko 
Wielki Ascendent

Wysłany: 2006-03-05, 15:16   

Widz? bardzo dyplomatyczne podej?cie do tematu. Czy?by spowodowa?a to wczorajsza rozmowa? :-D :-P
Lista B. :lol: :P :-P

gerald 
Książę

Wysłany: 2006-03-11, 22:50   

No dobra, wi?c kto b?dzie gra? jak na dzi? dzie?? Ma kto? list?? Ja dam zna? ju? w tygodniu, cho? mo?liwe, ?e jutro nawet. Prosz? o podanie listy..

Odpowiedz do tematu