|
Co teraz czytacie? |
| Autor |
Wiadomość |
Mlody
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2007-09-09, 21:03
|
|
|
| GyzzBurn napisał/a: | sko?czy?em "Wielki Marsz" Stephena Kinga (pod pseudonimem: Richard Bachman) i zgodnie z tym co czyta?em o tej ksi??ce przez lata na ró?nych forach jest ?wietna;
co roku w USA 100 ch?opców (do 18 lat) startuje w marszu, w którym jeden zostaje zwyci?zc?, a wszyscy inni, którzy padn? po drodze s? martwi (ka?dy kto zwolni poni?ej minimalnej, dozwolonej pr?dko?ci dostaje 3 ostrze?enia, a pó?niej kulk?...)
t?o polityczno-obyczajowe tego Marszu przedstawione jest bardzo ubogo, dowiadujemy si? jednak, ?e jest to alternatywna historia ?wiata, w którym Niemcy nie przegrali II wojny (co najmniej remis ) wpomniany jest te? John Travolta
tak czy inaczej najwa?niejszy jest Wielki Marsz - taki reality show przegi?te poza wszelkie granice;
tak w ogóle to Marsz jest IMO skondensowan? alegori? ?ycia (bo przecie? wszyscy zmierzamy gdzie? naprzód by kiedy? tam wreszcie pa??) - szybkie przyja?nie, nienawi?ci, przemijanie i smier?...
polecam! 6/6 |
czytalem ta ksiazke - rok temu - i zrobilem to w ciagu jednego popouldnia, na prawde bardzo fajna wciagajaca pozycja. Aktualnie jestem na ukonczeniu Ojca Chrzestnego |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-09-10, 11:33
Baretki:  |
|
|
| "Woda ?pi" Glena Cooka. |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2007-09-10, 16:09
|
|
|
| "Przedwio?nie", mojego "ukochanego" ?eromskiego -_- |
|
 |
Mlody
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2007-09-11, 20:14
|
|
|
| W trakcie ostatnich minionych godzin przeczytalem "Weronika postanowila umrzec" i musze powiedziec ze ta ksiazka zrobila na mnie duze wrazenie:) |
|
|
|
 |
Mamoniowa
Giermek

|
Wysłany: 2007-09-14, 09:56
|
|
|
postanawia chyba tam jest w tytule:)
znam. chocia? stylu Coelho nie cierpi?, to ta ksi??ka ca?kiem nie?le si? czyta?a. przes?anie mo?e banalne, ale sposób opowiedzenia go - godny bardzo i przekonywuj?cy. moim zdaniem. |
|
|
|
 |
Mlody
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2007-09-14, 11:04
|
|
|
faktycznie, moj blad "postanawia"
A mi wlasnie jego styl przypadl do gustu i mam zamiar w najblizszym czasie jeszcze cos przeczytac.
Teraz zaczalem "Pachnidlo". Dosc interesujaca ksiazka ale momentami staje sie po prostu nudna. Nie bede sobie wyrabiac calkowicie opinii bo jeszcze nie skonczylem. |
|
|
|
 |
El Romano
Giermek

|
Wysłany: 2007-09-27, 09:09
|
|
|
| Mlody napisał/a: | faktycznie, moj blad "postanawia"
A mi wlasnie jego styl przypadl do gustu i mam zamiar w najblizszym czasie jeszcze cos przeczytac.
|
W takim razie gor?co polecam "Jedena?cie minut" |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2007-09-27, 17:03
|
|
|
| Aktualnie Maria Kuncewiczowa "Cudzoziemka". ostro si? za lektury wzi??am, jednak powiem szczerze, nie odczuwam ?adnych katuszy, czyta si? do?? przyjemnie. |
|
 |
KurokiKaze
Król

|
Wysłany: 2007-09-27, 18:55
|
|
|
Ehhh..... "Cudzoziemka", lektura (moim zdaniem) nudna i nieciekawa, ale trzeba przeczyta? w ko?cu lektura. |
_________________ Miecz jest dusz? samuraja.
Je?eli kto o nim zapomni lub utraci go
nie b?dzie mu odpuszczone
Shogun Tokugawa Ieyasu |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-09-27, 18:58
|
|
| "?o?nierze ?yj?" ju? za mn?. Teraz chwila zastanowienia i chyba "Tyrania Nocy" Cooka. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

|
Wysłany: 2007-09-27, 21:22
|
|
Poniewa? sko?czy?em cykl Czarnej Kompanii, zacz??em szuka? o niej czego? wi?cej w necie. Zajrza?em na Wikipedi?... spójrzcie na to, jak? stron? podaj? tam w linkach
http://pl.wikipedia.org/wiki/Czarna_Kompania |

|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

|
Wysłany: 2007-09-27, 21:36
|
|
|
| KurokiKaze napisał/a: | Ehhh..... "Cudzoziemka", lektura (moim zdaniem) nudna i nieciekawa, ale trzeba przeczyta? w ko?cu lektura. Mad
|
wcale, ?e nie. z lektur, które w tym roku szkolnym przeczyta?am, t? najlepiej si? czyta i wydaje mi si? najciekawsza. ale to oczywi?cie zale?y od punktu widzenia. |
|
 |
El Romano
Giermek

|
Wysłany: 2007-09-28, 10:00
|
|
|
"Misery" Kinga. Po raz trzeci w wersji angloj?zycznej. W wersji z polskimi napisami, ?ykn??em j? jakies 7 razy... Co ja na to poradz?, ze uwielbiam t? ksi??k?? |
|
|
|
 |
Stanisław Anioł
Wielki Książę

|
Wysłany: 2007-09-29, 18:31
|
|
|
| Mlody napisał/a: | | i zrobilem to w ciagu jednego popouldnia, na prawde bardzo fajna wciagajaca pozycja. |
nie no. o takich rzeczach na forum i to w dziale ksiazkowym ?
a fuj !
|
|
|
|
 |
St.Hashish
Żebrak

|
Wysłany: 2007-10-08, 21:58
|
|
|
Je?li ju? mowa o ciekawych pozycjach to ja w?a?nie zaliczam ‘Harrego Pottera and the Deathly Hallows'. Powinienem zd??y? przed polsk? premier?, bo musz? kumplowi odwdzi?czy? si? spoilerem (on wyjawi? mi zako?czenie szóstej cz??ci). |
_________________ "I like persons better than principles, and I like persons with no principles better than anything else in the world" |
|
|
|
 |
|
|