Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Co teraz czytacie?
Autor Wiadomość
Mlody 
Rzemieślnik

Wysłany: 2007-09-09, 21:03   

GyzzBurn napisał/a:
sko?czy?em "Wielki Marsz" Stephena Kinga (pod pseudonimem: Richard Bachman) i zgodnie z tym co czyta?em o tej ksi??ce przez lata na ró?nych forach jest ?wietna;
co roku w USA 100 ch?opców (do 18 lat) startuje w marszu, w którym jeden zostaje zwyci?zc?, a wszyscy inni, którzy padn? po drodze s? martwi (ka?dy kto zwolni poni?ej minimalnej, dozwolonej pr?dko?ci dostaje 3 ostrze?enia, a pó?niej kulk?...)
t?o polityczno-obyczajowe tego Marszu przedstawione jest bardzo ubogo, dowiadujemy si? jednak, ?e jest to alternatywna historia ?wiata, w którym Niemcy nie przegrali II wojny (co najmniej remis :) ) wpomniany jest te? John Travolta :-)
tak czy inaczej najwa?niejszy jest Wielki Marsz - taki reality show przegi?te poza wszelkie granice;
tak w ogóle to Marsz jest IMO skondensowan? alegori? ?ycia (bo przecie? wszyscy zmierzamy gdzie? naprzód by kiedy? tam wreszcie pa??) - szybkie przyja?nie, nienawi?ci, przemijanie i smier?...
polecam! 6/6

czytalem ta ksiazke - rok temu - i zrobilem to w ciagu jednego popouldnia, na prawde bardzo fajna wciagajaca pozycja. Aktualnie jestem na ukonczeniu Ojca Chrzestnego :)

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2007-09-10, 11:33   
   Baretki: zalozyciel

"Woda ?pi" Glena Cooka.

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

silek 
Książę Elektor

Wysłany: 2007-09-10, 16:09   

"Przedwio?nie", mojego "ukochanego" ?eromskiego -_-

Mlody 
Rzemieślnik

Wysłany: 2007-09-11, 20:14   

W trakcie ostatnich minionych godzin przeczytalem "Weronika postanowila umrzec" i musze powiedziec ze ta ksiazka zrobila na mnie duze wrazenie:)

Mamoniowa 
Giermek

Wysłany: 2007-09-14, 09:56   

postanawia chyba tam jest w tytule:)
znam. chocia? stylu Coelho nie cierpi?, to ta ksi??ka ca?kiem nie?le si? czyta?a. przes?anie mo?e banalne, ale sposób opowiedzenia go - godny bardzo i przekonywuj?cy. moim zdaniem. :)

Mlody 
Rzemieślnik

Wysłany: 2007-09-14, 11:04   

faktycznie, moj blad "postanawia" ;)
A mi wlasnie jego styl przypadl do gustu i mam zamiar w najblizszym czasie jeszcze cos przeczytac.

Teraz zaczalem "Pachnidlo". Dosc interesujaca ksiazka ale momentami staje sie po prostu nudna. Nie bede sobie wyrabiac calkowicie opinii bo jeszcze nie skonczylem.

El Romano 
Giermek

Wysłany: 2007-09-27, 09:09   

Mlody napisał/a:
faktycznie, moj blad "postanawia" ;)
A mi wlasnie jego styl przypadl do gustu i mam zamiar w najblizszym czasie jeszcze cos przeczytac.

W takim razie gor?co polecam "Jedena?cie minut" :)

silek 
Książę Elektor

Wysłany: 2007-09-27, 17:03   

Aktualnie Maria Kuncewiczowa "Cudzoziemka". ostro si? za lektury wzi??am, jednak powiem szczerze, nie odczuwam ?adnych katuszy, czyta si? do?? przyjemnie.

KurokiKaze 
Król

Wysłany: 2007-09-27, 18:55   

Ehhh..... "Cudzoziemka", lektura (moim zdaniem) nudna i nieciekawa, ale trzeba przeczyta? w ko?cu lektura. :x:

Shogun Tokugawa Ieyasu

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2007-09-27, 18:58   

"?o?nierze ?yj?" ju? za mn?. Teraz chwila zastanowienia i chyba "Tyrania Nocy" Cooka.

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Watcher 
Hammer of Thor

Wysłany: 2007-09-27, 21:22   

Poniewa? sko?czy?em cykl Czarnej Kompanii, zacz??em szuka? o niej czego? wi?cej w necie. Zajrza?em na Wikipedi?... spójrzcie na to, jak? stron? podaj? tam w linkach :D

http://pl.wikipedia.org/wiki/Czarna_Kompania

silek 
Książę Elektor

Wysłany: 2007-09-27, 21:36   

KurokiKaze napisał/a:
Ehhh..... "Cudzoziemka", lektura (moim zdaniem) nudna i nieciekawa, ale trzeba przeczyta? w ko?cu lektura. Mad

wcale, ?e nie. z lektur, które w tym roku szkolnym przeczyta?am, t? najlepiej si? czyta i wydaje mi si? najciekawsza. ale to oczywi?cie zale?y od punktu widzenia.

El Romano 
Giermek

Wysłany: 2007-09-28, 10:00   

"Misery" Kinga. Po raz trzeci w wersji angloj?zycznej. W wersji z polskimi napisami, ?ykn??em j? jakies 7 razy... Co ja na to poradz?, ze uwielbiam t? ksi??k?? :)

Stanisław Anioł 
Wielki Książę

Wysłany: 2007-09-29, 18:31   

Mlody napisał/a:
i zrobilem to w ciagu jednego popouldnia, na prawde bardzo fajna wciagajaca pozycja.

nie no. o takich rzeczach na forum i to w dziale ksiazkowym ?
a fuj !
:lol:

St.Hashish 
Żebrak

Wysłany: 2007-10-08, 21:58   

Je?li ju? mowa o ciekawych pozycjach to ja w?a?nie zaliczam ‘Harrego Pottera and the Deathly Hallows'. Powinienem zd??y? przed polsk? premier?, bo musz? kumplowi odwdzi?czy? si? spoilerem (on wyjawi? mi zako?czenie szóstej cz??ci). :twisted:

Odpowiedz do tematu