|
ostatnio obejrzane/godne polecenia/ulubione |
| Autor |
Wiadomość |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-02-22, 15:05
|
|
|
Wczoraj obejrza?em Skazany na bluesa 8 raz i nadal mi si? nie znudzi?, moge go ogl?da? i ogl?da?...naprawde super film, ?mieszny, poruszaj?cy, jak i wzruszaj?cy ...naprawde polecam jeszcze raz!!! Rola Ry?ka jest odegrana znakomicie... co tu opowiada?, to trzeba poprostu zobaczy? |
_________________ www.theroadside.fora.pl |
|
|
|
 |
gerald
Książę

|
Wysłany: 2006-02-22, 21:56
|
|
|
| No w?a?nie kto? mia? mi po?yczy?, nie b?d? pokazywa? palcem.. |
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-02-22, 23:21
|
|
|
...przeka?e kilofowi a on Ci da w szkole...ok?? |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2006-02-22, 23:29
|
|
|
| mychafront napisał/a: | | .naprawde super film, ?mieszny, poruszaj?cy, jak i wzruszaj?cy |
Yyy, Mycha który moment by? dla Ciebie ?mieszny? |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
mychafront
Książę

|
Wysłany: 2006-02-23, 09:38
|
|
|
| RNR napisał/a: | | Mycha który moment by? dla Ciebie ?mieszny? |
np. scena z "biletem do wojska", drobna scena z obaleniem nalewki za jednym przechyleniem...mo?e mi si? przypomni wi?cej scen, scena na dachu jak napluli na samochód ojca no co ?? ludzie w kinie tez si? ?miali bardziej mi chodzi o pocz?tek filmu... |
|
|
|
 |
RNR
Książę

|
Wysłany: 2006-02-23, 11:16
|
|
|
| A no faktycznie, masz racj?. Jednak jest to film naprawd? poruszaj?cy. |
_________________ – Moja jest tylko racja i to ?wi?ta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza ni? twojsza. ?e w?a?nie moja racja jest racja najmojsza! |
|
|
|
 |
Pantufel
Diuk

|
Wysłany: 2006-02-24, 23:17
|
|
|
| W?a?nie obejrza?am "Dum? i uprzedzenie". Mimo, ?e by?am sceptyczna- ot kolejna historyjka (cho? nie czyta?am jeszcze ksi??ki) o mi?o?ci, romantyczna, ble. Ale koniec ko?ców pozytywnie si? zaskoczy?am, bo film ogl?da?am z przyjemno?ci? i nawet filmowy mora? z kasowej produkcji jest czytelny i jasny. Nie wiem jeszcze jak fabu?a filmu ma si? do ksi??ki, wi?c ocena jest spontaniczna, ale mimo to polecam. |
|
|
|
 |
pikusMAIDEN
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-02-25, 00:45
|
|
|
| Ja jestem ?wie?o po "Henryka VIII" i powiem szczerze, ?e kino przednie. Przedstwienie osoby króla, jako co prawda, dobrego w?adcy, ale obsesyjnie po??daj?cego m?skiego potomka i okrutnika w stosunku do ludzi sprzeciwiaj?cych mu si?, b?d? oszukujacych go (a do ?on w szczególnosci). Dodatkowo wplecione niezwykle ciekawe w?tki angielskiej reformacji. Niestety nie wiem na ile wszystkie te intrygi by?y faktem historycznym a na ile fikcj? autorsk?, ale film wygl?da mi na solidne kino historyczne (cho? mog? si? mylic). W ka?dym razie polecam. |
|
 |
Morbid
Rzemieślnik

|
Wysłany: 2006-02-26, 02:31
|
|
|
| jak dla mnie to: Skazany~, Hooligans, Ring i Blair witch~ rox.. |
_________________ ~~Blackmoon, The Roadside~~
http://s4.bitefight.pl/c.php?uid=40603 << Wejdz a niepozalujesz.. |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-02-26, 12:21
|
|
|
| Polecam animowanego THE BATMAN vs DRACULA !! Utrzymany w konwencji kapitalnego serialu animowanego, od pocz?tku do ko?ca trzyma wysoki poziom i plasuje si? w moim prywatnym rankingu filmów o przygodach Mrocznego Rycerza tu? za "Batman Begins". |
|
|
|
 |
yzx2
Mistrz cechowy

|
Wysłany: 2006-02-27, 17:18
|
|
|
Ogl?da?am (co nie znaczy ?e obejrza?am...) ostatnio "Kl?tw?". Hmm... ?wietny nastrój grozy. Ale gdy widzi si? te zjawy (czy jakkolwiek by to co? nie nazwa?: duchy?) to nie mo?na powstrzyma? si? od ataku ?miechu no có?, twórcy nie umieli podtrzyma? atmosfery. I w ogóle, jako? przez godzin? nic si? w?a?ciwie nie dzia?o... nie wytrwa?y?my do ko?ca. Po tym - "?ony ze Stepford" (czy jako? tak? ) - ca?kiem niez?a komedia |
_________________ "Oni zamiast Mózgów maja tylko szary puch, który przez pomy?k? zosta? wdmuchni?ty w ich g?owy. Oni po prostu nie my?l?." - K?apouchy |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-03-03, 18:14
|
|
|
Akurat jestem po obejrzeniu "Epoki lodowcowej". Aktualnie na tapecie ( akcja w toku)
" Ma?a Syrenka" ... Bo dziecko chcia?o! Siedzi na stole i ogl?da.
Znaj?c ?ycie to pojawi si? jeszcze " Sinbad" . |
|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

|
Wysłany: 2006-03-03, 18:22
Baretki:  |
|
|
| A ja sobie zapoda?em Madagaskar, cho? ma?a nie wytrzyma?a na nim 10 minut. Zreszt? rzadko wytrzymuje d?u?ej ni? 10 minut na jakiejkolwiek bajce. No jedyna bajka, która wa?kowa?a dzie? w dzie? to Prosz? S?onia, co mnie oczywi?cie doprowadza?o do sza?u i musia?em schowa? t? p?yt? z ow? bajk? i powiedzie?, ?e Pinio sobie poszed? da da. Kurde, ale jestem okrutny. A wracaj?c do Madagaskaru to polecam gor?co. Kupa ?miechu. |
| Ostatnio zmieniony przez jacoleko 2006-03-03, 18:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
balbon
Margrabia

|
Wysłany: 2006-03-03, 18:36
|
|
|
" Epoka Lodowcowa " mo?e by? . Na ogó? nie trawi? pana Pazury , ale tu w roli wylinia?ego , kud?atego i sepleni?cego zwierz?tka wyszed? ?wietnie. Cho? prawd? powiedziawszy, nie mam poj?cia jak ta bajka si? ko?czy. Zawsze przed ko?cem jest zmiana klimatu , w?a?ciwie to nigdy nie mo?e sie zdecydowa? na co. Ale jakby nie patrz?c to bajki mam na tapecie non stop.
Biedne to Twoje dziecko , bajki jej odmawiasz.
Teraz zaczynamy " Garfielda" |
| Ostatnio zmieniony przez balbon 2006-03-05, 08:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-03-03, 23:45
|
|
|
| jacoleko napisał/a: | | Zreszt? rzadko wytrzymuje d?u?ej ni? 10 minut na jakiejkolwiek bajce. |
Nie no!! Jeszcze nigdy nie widzia?em bardziej lamersko u?ytego okre?lenia BAJKA!! Je?li MADAGASKAR (swoj? drog? kapitalna animacja! polecam!) to bajka to ja wymi?kam z tego dzia?u forum! A "Królewna ?nie?ka" to pewnie paradokumentalny dramat obyczajowy ..... |
|
|
|
 |
|
|