Forum Obserwatora III Strona Główna Forum Obserwatora III
Tu powinien być tekst o profilu forum. Ale go nie bedzie. Profil jest zbyt duzy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
III Warsztaty
Autor Wiadomość
jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-04-10, 14:23   
   Baretki: zalozyciel

Dok?adnie nosi? je w te i z powrotem to raczej nie ma sensu na razie musimy sobie poradzi? tak jak jest i nie marudzi?. Na razie mamy sparta?skie warunki, ale na przysz?o?? miejmy nadziej? si? to zmieni. :-D

Klub: battleground

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:
Ulthwe SpaceWolves Malice

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-04-12, 19:43   

Rzut ogólny :)

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

silek 
Książę Elektor

Armia WFB:
Lizardmen

Wysłany: 2006-04-12, 20:45   

O?...nawet mnie wida? na zdj?ciu -_- na nic chowanie si? i zas?anianie ^_-

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-04-12, 20:47   

Nie tylko na tym zdj?ciu jeste? :lol: :lol: :-P

silek 
Książę Elektor

Armia WFB:
Lizardmen

Wysłany: 2006-04-12, 20:48   

O_o to ju? gorzej...mo?ecie wrzuci? tu te zdj?cia, ?ebym chocia? je sobie obejrza?a?

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-04-15, 23:20   

Chcia?em to napisa? wcze?niej, ale jako? wci?? mi ucieka?o.
Rzecz tyczy si? pewnego drobnego, acz dla mnie szalenie istotnego incydentu, który mia? miejsce podczas tej edycji Warsztatów. Zdarzy?o si? to po mojej grze z Drzewcem kiedy to dyskutuj?c o powierzchni terenów na stole Watcher moim Codexem, poprzewraca? i przygniót? cz??? moich figurek.I teraz najwa?niejsze: gdy zwróci?em na to uwag? skwitowa? to, przy akompaniamencie Jacoleko, stwierdzeniem (nie pami?tam dok?adnie ale sens zachowuj?): nie ma si? co martwi?, to tylko figurki, nawet nie z porcelany!
Pragn? w tym momencie podkre?li?, ?e poni?sze s?owa wyra?aj? tylko moj? opini? i wcale nie mam nikomu niczego za z?e.
Dla mnie to w?a?nie moje nieporcelanowe figurki s? szalenie cenne. Te ma?e, nierzadko szalenie drogie, dzie?a sztuki ubrane w wielogodzinne (przynajmniej moje) efekty pracy p?dzlem s? IMHO cenniejsze ni? niejeden serwis porcelany! Ka?dy ma swoje podej?cie do tematu. Wida? to po sposobie przechowywania, transportowania i w?a?nie ogólnego traktowania. Tylko ?wiadomo?? nak?adów poniesionych na ko?cowe wystawienie armii na stole jest w stanie uzmys?owi? faktyczn? warto?? danego modelu. ?e o sentymentalnym aspekcie nie wspomn?. No mo?e tylko, ?e w ka?dej niemal sko?czonej figurce widz? pewne charakterystyczne dla niej cechy wywo?ane okoliczno?ciami towarzysz?cymi jej powstawaniu (czy b?dzie to jaki? okres mego ?ycia, czy wp?yw podej?anego u kogo?/gdzie? modelu, czy sugestia kogo? kto mnie inspiruje/poducza itp).
Dla tego reasumuj?c apeluj? o wi?kszy szacunek, respekt i dba?o?? je?li nie do wszystkich naszych to przynajmniej moich figurek!

Czosnek 
Wielki Król

Wysłany: 2006-04-16, 19:23   

Podpisuj? sie pod Twoimi s?owami G. Mo?e mi a? tak nie zale?y na figurach jak tobie, ale zale?y. Wydaje mi sie ?e Watcherowi nie. Ju? nie tyle na w?asnych, co na cudzych, gdy? ja ju? nie raz mia?em przykre do?wiadczenie co do uszkodzonych figur, z jego winy w?asnie. Z drugiej strony W, skoro transportujesz swoje figury w taki sposób ( tzn. ma?o/ wcale niezabezpieczone- chocia?by paierem toaletowym, jedynie w skrzynce wodzielnych przegrodach, lecz wykonanych z plastiku), czyli na moje nie dbasz o nie, to dlaczego dostajesz ataku apopleksji gdy co? (kostka) upadnie na nie podczas gry, i to wcale nie z du?ej wysoko?ci? Nie robi?c im nic.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-04-17, 00:34   

Proponowa?bym konkrety, kiedy to uszkadza?em twoje modele. Nie raz. I dlaczego mi wtedy na to nie zwraca?e? uwagi. Wypraszam sobie oszczerstwa rzucane na wiatr.

Co do kostek: one wpadaj? w oddzia?y na polu walki. O to mi chodzi, nie mo?liwo?? zniszczenia.

Co do warsztatów: przesun??em stoj?ce figurki w taki sposób, jak przesuwa si? ?etony na mapach sztabowych. Je?li ci? to urazi?o, przepraszam.

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods.

Czosnek 
Wielki Król

Wysłany: 2006-04-17, 11:19   

okej. Haldir z odpry?ni?t? farb? na ?uku i aragorn jakiego mi odda?e? (konkretnie chodzi tu o miecz- ca?y wygi?ty).O haldirze ci powiedzia?em, a ciekaw jestem co bys powiedzia? na ten miecz? Hmm.. "Wyprostuj go sobie Czosnek i nie marud?"?

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-04-17, 11:39   

Czosnek napisał/a:
Hmm.. "Wyprostuj go sobie Czosnek i nie marud?"?

No u?mia?em si? setnie.

Je?li by? wygi?ty, przepraszam.

Transportu Haldira w ogóle sobie nie przypominam ale ok, te? przepraszam.

jacoleko 
Wielki Ascendent

Armia WH40k:
orki tyranidzi

War of the Ring:
The Misty Mountains

Wysłany: 2006-04-17, 11:48   

Czosnek marudzisz jak stara d... Nie dawaj swoich figurek nikomu do r?ki ani nie wyr?czaj si? transportem ich wtedy nie b?dziesz mia? problemu. Jak przynosisz figurki ze sob? to je zabieraj a nie, ?e akurat Ci nie pasuje, bo nie po drodze i prosisz o ich zabranie/przechowanie innych. Pretensje powiniene? mie? sam do siebie i tyle w tym temacie.
Tera to si? zdenerwowa?em. :x: :x: :x:
Sory ch?opaki, ?e tak ostro, ale ju? mnie zaczynaj? w... te wszystkie k?ótnie i ?ale. :x:

Czosnek 
Wielki Król

Wysłany: 2006-04-17, 13:04   

Nie o ?al mi tu chodzi, jedynie podpisa?em si? pod apelem G. To wszystko. A haldir to upad? po graniu, u Ciebie W. To by?y jedynie przyk?ady, o które sam admin raczy? pro?i?, a raczej si? ich domaga?.

Watcher 
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:
Bretonnia Imperium

War of the Ring:
Isengard Rohan

Wysłany: 2006-04-17, 13:40   

Czosnek napisał/a:
A haldir to upad? po graniu, u Ciebie W.

Je?li to ja go str?ci?em, przepraszam. Nie pami?tam tego epizodu, co nie znaczy ?e go nie by?o.

Co prawda tego rzucania ko??mi w figurki te? za objaw szacunku nie uwa?am, ale co tam.

Gazza 
Arcymag

Wysłany: 2006-04-17, 21:51   

Watcher napisał/a:
Co do warsztatów: przesun??em stoj?ce figurki w taki sposób, jak przesuwa si? ?etony na mapach sztabowych. Je?li ci? to urazi?o, przepraszam.

Mo?e nie urazi?o, bo to chyba nie odzwierciedla moich uczu?, ale by?em lekko zaskoczony przedmiotowym podej?ciem kogo? kto sam chyba przelewa w figsy wiele swego serca, czasu i ci??ko zarobionej mamony. Powtarzam: ze swoimi ka?dy niech robi co zechce, MOJE prosz? szanowa?. Peace!

Czosnek 
Wielki Król

Wysłany: 2006-04-17, 22:53   

Moje równie?. :flag: :v:

Odpowiedz do tematu