|
III Warsztaty |
| Autor |
Wiadomość |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-10, 14:23
Baretki:  |
|
|
Dok?adnie nosi? je w te i z powrotem to raczej nie ma sensu na razie musimy sobie poradzi? tak jak jest i nie marudzi?. Na razie mamy sparta?skie warunki, ale na przysz?o?? miejmy nadziej? si? to zmieni. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-12, 19:43
|
|
Rzut ogólny
 |

Minas Kolmar | Dobywając Thanira | Słowa, słowa, słowa
Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-04-12, 20:45
|
|
|
| O?...nawet mnie wida? na zdj?ciu -_- na nic chowanie si? i zas?anianie ^_- |
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-12, 20:47
|
|
Nie tylko na tym zdj?ciu jeste? |
|
|
|
 |
silek
Książę Elektor

Armia WFB:

|
Wysłany: 2006-04-12, 20:48
|
|
|
| O_o to ju? gorzej...mo?ecie wrzuci? tu te zdj?cia, ?ebym chocia? je sobie obejrza?a? |
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-04-15, 23:20
|
|
|
Chcia?em to napisa? wcze?niej, ale jako? wci?? mi ucieka?o.
Rzecz tyczy si? pewnego drobnego, acz dla mnie szalenie istotnego incydentu, który mia? miejsce podczas tej edycji Warsztatów. Zdarzy?o si? to po mojej grze z Drzewcem kiedy to dyskutuj?c o powierzchni terenów na stole Watcher moim Codexem, poprzewraca? i przygniót? cz??? moich figurek.I teraz najwa?niejsze: gdy zwróci?em na to uwag? skwitowa? to, przy akompaniamencie Jacoleko, stwierdzeniem (nie pami?tam dok?adnie ale sens zachowuj?): nie ma si? co martwi?, to tylko figurki, nawet nie z porcelany!
Pragn? w tym momencie podkre?li?, ?e poni?sze s?owa wyra?aj? tylko moj? opini? i wcale nie mam nikomu niczego za z?e.
Dla mnie to w?a?nie moje nieporcelanowe figurki s? szalenie cenne. Te ma?e, nierzadko szalenie drogie, dzie?a sztuki ubrane w wielogodzinne (przynajmniej moje) efekty pracy p?dzlem s? IMHO cenniejsze ni? niejeden serwis porcelany! Ka?dy ma swoje podej?cie do tematu. Wida? to po sposobie przechowywania, transportowania i w?a?nie ogólnego traktowania. Tylko ?wiadomo?? nak?adów poniesionych na ko?cowe wystawienie armii na stole jest w stanie uzmys?owi? faktyczn? warto?? danego modelu. ?e o sentymentalnym aspekcie nie wspomn?. No mo?e tylko, ?e w ka?dej niemal sko?czonej figurce widz? pewne charakterystyczne dla niej cechy wywo?ane okoliczno?ciami towarzysz?cymi jej powstawaniu (czy b?dzie to jaki? okres mego ?ycia, czy wp?yw podej?anego u kogo?/gdzie? modelu, czy sugestia kogo? kto mnie inspiruje/poducza itp).
Dla tego reasumuj?c apeluj? o wi?kszy szacunek, respekt i dba?o?? je?li nie do wszystkich naszych to przynajmniej moich figurek! |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-04-16, 19:23
|
|
|
| Podpisuj? sie pod Twoimi s?owami G. Mo?e mi a? tak nie zale?y na figurach jak tobie, ale zale?y. Wydaje mi sie ?e Watcherowi nie. Ju? nie tyle na w?asnych, co na cudzych, gdy? ja ju? nie raz mia?em przykre do?wiadczenie co do uszkodzonych figur, z jego winy w?asnie. Z drugiej strony W, skoro transportujesz swoje figury w taki sposób ( tzn. ma?o/ wcale niezabezpieczone- chocia?by paierem toaletowym, jedynie w skrzynce wodzielnych przegrodach, lecz wykonanych z plastiku), czyli na moje nie dbasz o nie, to dlaczego dostajesz ataku apopleksji gdy co? (kostka) upadnie na nie podczas gry, i to wcale nie z du?ej wysoko?ci? Nie robi?c im nic. |
_________________ tak, to ja |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-17, 00:34
|
|
Proponowa?bym konkrety, kiedy to uszkadza?em twoje modele. Nie raz. I dlaczego mi wtedy na to nie zwraca?e? uwagi. Wypraszam sobie oszczerstwa rzucane na wiatr.
Co do kostek: one wpadaj? w oddzia?y na polu walki. O to mi chodzi, nie mo?liwo?? zniszczenia.
Co do warsztatów: przesun??em stoj?ce figurki w taki sposób, jak przesuwa si? ?etony na mapach sztabowych. Je?li ci? to urazi?o, przepraszam. |

Forget the promise of progress and understanding, for in the grim darkness of the far future there is only war. There is no peace amongst the stars, only an eternity of carnage and slaughter, and the laughter of thirsting gods. |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-04-17, 11:19
|
|
|
| okej. Haldir z odpry?ni?t? farb? na ?uku i aragorn jakiego mi odda?e? (konkretnie chodzi tu o miecz- ca?y wygi?ty).O haldirze ci powiedzia?em, a ciekaw jestem co bys powiedzia? na ten miecz? Hmm.. "Wyprostuj go sobie Czosnek i nie marud?"? |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-17, 11:39
|
|
| Czosnek napisał/a: | | Hmm.. "Wyprostuj go sobie Czosnek i nie marud?"? |
No u?mia?em si? setnie.
Je?li by? wygi?ty, przepraszam.
Transportu Haldira w ogóle sobie nie przypominam ale ok, te? przepraszam. |

|
|
|
 |
jacoleko
Wielki Ascendent

Armia WH40k:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-17, 11:48
|
|
Czosnek marudzisz jak stara d... Nie dawaj swoich figurek nikomu do r?ki ani nie wyr?czaj si? transportem ich wtedy nie b?dziesz mia? problemu. Jak przynosisz figurki ze sob? to je zabieraj a nie, ?e akurat Ci nie pasuje, bo nie po drodze i prosisz o ich zabranie/przechowanie innych. Pretensje powiniene? mie? sam do siebie i tyle w tym temacie.
Tera to si? zdenerwowa?em.
Sory ch?opaki, ?e tak ostro, ale ju? mnie zaczynaj? w... te wszystkie k?ótnie i ?ale. |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-04-17, 13:04
|
|
|
| Nie o ?al mi tu chodzi, jedynie podpisa?em si? pod apelem G. To wszystko. A haldir to upad? po graniu, u Ciebie W. To by?y jedynie przyk?ady, o które sam admin raczy? pro?i?, a raczej si? ich domaga?. |
|
|
|
 |
Watcher
Hammer of Thor

Armia WH40k:

Armia WFB:

War of the Ring:

|
Wysłany: 2006-04-17, 13:40
|
|
| Czosnek napisał/a: | | A haldir to upad? po graniu, u Ciebie W. |
Je?li to ja go str?ci?em, przepraszam. Nie pami?tam tego epizodu, co nie znaczy ?e go nie by?o.
Co prawda tego rzucania ko??mi w figurki te? za objaw szacunku nie uwa?am, ale co tam. |

|
|
|
 |
Gazza
Arcymag

|
Wysłany: 2006-04-17, 21:51
|
|
|
| Watcher napisał/a: | | Co do warsztatów: przesun??em stoj?ce figurki w taki sposób, jak przesuwa si? ?etony na mapach sztabowych. Je?li ci? to urazi?o, przepraszam. |
Mo?e nie urazi?o, bo to chyba nie odzwierciedla moich uczu?, ale by?em lekko zaskoczony przedmiotowym podej?ciem kogo? kto sam chyba przelewa w figsy wiele swego serca, czasu i ci??ko zarobionej mamony. Powtarzam: ze swoimi ka?dy niech robi co zechce, MOJE prosz? szanowa?. Peace! |
|
|
|
 |
Czosnek
Wielki Król

|
Wysłany: 2006-04-17, 22:53
|
|
|
Moje równie?. |